Йордан от Козаново убил сина си Цветан след алкохолна почерпка 17.07 | 13:16

35-годишният Цветан бил болен от епилепсия, имал и психическо заболяване, но комбинирал лекарствата с много алкохол. Бащата също пиел много и двамата често се карали

От iNews.bg

Потресаващото убийство в село Козаново (Пловдивско), при което 58-годишният Йордан Филипов нанесе множество рани с нож на сина си Цветан, е извършено след употребата на огромно количество алкохол. "На следващия ден Йордан е бил с 1,7 промила", обясни адвокатката му Мариана Николова, опитвайки се да убеди Пловдивския окръжен съд да му даде по-лека мярка от "задържане под стража". Съдия Светлана Станева обаче остави Филипов в ареста.

35-годишният Цветан бил болен от епилепсия, имал и психическо заболяване, но комбинирал лекарствата с много алкохол. Бащата също пиел много и двамата често се карали. В нощта срещу неделя двамата пак се запили и започнали да се разправят. По кратките обяснения, дадени от бащата, двамата се сборичкали. В един момент в употреба влязъл и нож, като порезни рани има и бащата, но те се несравними с тежките наранявания на сина.

Йордан Филипов се обадил на кмета на Козаново, че синът му е мъртъв, чак на другата сутрин и така се стигнало до викането на полиция.

В последната си дума пред съда Йордан Филипов поиска по-лека мярка, но когато чу, че остава в ареста, обяви, че няма да обжалва, съобщава ПловдивПрес.

Водещи

Най-четени