Йорданка Фандъкова печели изборите в столицата 23.10 | 20:32

Тя е получила 51.9% от гласовете в София

От Кремена Бедерева

Местната власт ще е шарена. Това показват първите прогнозни резултати за местната власт на социологическите агенции, представени по бТВ.

Вероятно в големите градове кметовете ще бъдат избрани след балотаж. В София и в Бургас, обаче още днес има победител във вота. Четири социологически агенции – "Галъп”, МБМД, "Софа Харис” и "Алфа Рисърч” следят резултатите.

Йорданка Фандъкова печели изборите в София още на първи тур. Кандидатът на ГЕРБ получи подкрепата на 51,9% от софиянци.

Втори в София е Георги Кадиев с 21,8%, а трети - кандидатът на "Синята коалиция" Прошко Прошков с 12,5%.

Във втория по големина град у нас - Пловдив, ще има балотаж, сочат предварителните резултати. Там на втория тур от изборите ще се срещнат кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев с 35,6% и досегашният пловдивски кмет Славчо Атанасов с 27,6%

В морската столица Варна също ще има балотаж. Досегашният кмет Кирил Йорданов, подкрепен от ГЕРБ, получава 30,4%, а независимият Веселин Марешки - 21,3%.

46.6% има Хасан Азис в Кърджали, а Илия Илиев - 27.7%, показват още предварителните данни.

Във Велико Търново Даниел Павлов има 34.9% от гласовете, Николай Илиев от БСП - 21.6% и Юлиана Дончева от "Новото време" - 13.1% от гласовете, според социологическите агенции.

В Плевен ще има балотаж по предварителните данни на социологическа агенция "Сова Харис”, предаде ТВ 7. На балотаж отиват кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков, който печели 33 % и досегашният кмет Найден Зеленогорски с 29,8 %.

В Стара Загора ще има балотаж между кандидатите на ГЕРБ Живко Тодоров и на БСП Бойко Биволарски. На първия тур Живко Тодоров печели 49,5 %, а Бойко Биволарски – 16,1 %.

В Бургас ГЕРБ има над 51 % от гласовете в Общинския съвет. Това прави 26 общински съветника. Димитър Николов, кандидатът за кмет на ГЕРБ за Бургас, печели 70 % от гласовете и става кмет втори мандат.

Кандидатът за четвърти кметски мандат Георги Иванов печели 40.8% на сто от общия брой на гласовете за общински кмет, съобщиха от предизборния му щаб. Втори по резултат е кандидатът на ГЕРБ Иван Панайотов с 23.8 процента. Трети се нарежда, според предварителните резултати, кандидатът на ДПС Танер Емин с 9%.

Водещи

Най-четени