Йотова: Плевнелиев ненужно противопоставя България на Русия 12.05 | 13:32

Според нея изборната кампания се ползва за война с Орешарски

От iNews.bg

Борисов използва предизборната кампания, за да воюва с Пламен Орешарски и с правителството. Това заяви кандидатът на червените за евровота Илияна Йотова.

"Българските граждани разбират трудната ситуация и за Народното събрание, и за правителството, но признават, че за тази почти една година бе направено толкова много, колкото ГЕРБ не успя да направи за четири години. Ние съзнаваме, че първите социални мерки са само за спасяване на тежката ситуация и все още не са онази трайна и дългосрочна политика, но това е пътят", подчерта Илияна Йотова и допълни, че е необходима дългосрочна политика, която да извади хората от мизерията.

По думите й затова се разчита на новия Закон за пенсиониране, който ще бъде приет до края на 2014 г. и който за първи път след годините на Костов ще върне справедливостта в размера на пенсиите. «Неслучайно миналата година ние заявихме, че искаме да си върнем държавата. Няма как да имаме успешна социална политика, ако няма икономика, работни места, реализирани с национални и евросредства.», каза още тя.

Според нея българските граждани не желаят предсрочни избори, стабилност и сигурност, искат доходи и пенсии, искат да дадат шанс на това правителство. "Всеки път, когато победата на БСП е сигурна, се правят опити това да не се случи, независимо за какви избори става дума – местни, парламентарни или европейски. Целта на АБВ е точно това. Целта е да се разбие БСП, да има предсрочни избори и нови политически комбинации за управление. Нито листата, нито коалицията, с която беше регистрирана тя, нито посланията целят разширяване на влиянието на левицата", заяви Илияна Йотова в отговор на въпроса кой и защо направи проекта АБВ точно сега, преди Европейските избори.

"Предложението за промяна в Конституцията и президентска република в навечерието на европейските избори е не само нелепо, но и опасно. Очевидно отново има стремеж в някои политици решенията в страната да се взимат зад гърба на българските граждани, зад гърба на Народното събрание, еднолично. Представяте ли си днешните политически решения за България само по волята на сегашния президент?!", попита Илияна Йотова. Тя припомни, че с решенията си преди около година президентът се опита да раздели българското общество.

"Или днешните му изказвания, които ненужно противопоставят страната ни на Русия, заблуждавайки европейските ни партньори. Екстравагантните идеи за президентска република, за предсрочни избори целят да се измести темата за европейските избори, да се подхлъзва общественото внимание и да се правят политически сметки за властта в България", каза тя.

Водещи

Най-четени