Йотова даде да се разбере, че с Радев отиват към втори мандат, издигнати от инициативен комитет 20.09 | 19:30

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думите й той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация

От iNews.bg

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на досегашната президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите избори. Това обяви вицепрезидентът Йотова по време на официално посещение в Свищов. По думите й в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България.

Тя допълни още, че конструирането на инициативния комитет стартира днес и съвсем скоро ще бъде представен.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думите й той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация.

"От първите заявки това ми се струва по-скоро една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията "Франция напред" на г-н Макрон. Много ми прилича на програмата на "Граждани в Испания", това също е центристка партия. Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър", коментира още Йотова.

Водещи

Най-четени