КАТ изненада шефа на парламента с фиш 10.06 | 08:48

Оказало се обаче грешка. Подобна случка са преживели и Вежди Рашидов, и Борислав Михайлов

От iNews.bg

КАТ написа погрешка фиш на председателя на Народното събрание Михаил Миков, след като служебна кола на парламента е била заснета от стационарна камера с превишена скорост, съобщава в. "Телеграф".

Вместо Булстат на фирмата - собственик на колата, ченгетата попълнили ЕГН-то на парламентарния шеф и така "честитката" отишла при него.

Подобна случка са преживели и бившият министър на културата Вежди Рашидов, и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, твърди вестникът. През пролетта на миналата година служебен автомобил на Народното събрание бил заснет от камера на Пътна полиция да се движи с между 20 и 30 км/ч над допустимата скорост.

Фотосът стигнал до униформен служител, който започнал да го обработва.

В полето, където трябва да се впишат данните на собственика на возилото, той трябвало да попълни Булстат на фирмата притежател, тъй като не е на физическо лице. Вместо това катаджията лепнал ЕГН-то на Михаил Миков, тъй като е шеф на парламента, и глобата била пратена на адреса му. В крайна сметка била отменена, след като председателят на Народното събрание написал декларация, че не е бил зад волана на служебната кола.

Година по-рано Пътна полиция опитала да санкционира за превишена скорост и президента на БФС Боби Михайлов. След като кола на съюза била засечена в провинцията от камера на КАТ, без да е шофирана от Михайлов, ченге написало фиш на него вместо на сдружението.

Пикап, собственост на Министерството на културата, пък бил щракнат от стационарен радар да се движи по-бързо от позволеното край Монтана в началото на 2011 година. Седмици по-късно бившият министър на културното ведомство получил акт за 200 лева за нарушението, въпреки че било извършено от друг човек.

След като отишъл да търси правата си в КАТ, санкцията не била наложена на него, а на сгафилия служител на министерството. "В провинцията често се случват такива грешки, не само с известни личности. Когато колата е на фирма, редовно се вписва ЕГН на собственика ѝ вместо Булстат на дружеството", признаха от Пътна полиция.

Водещи

Най-четени