КЗК отказа доставка на хранителни продукти в Роман 16.09 | 15:40

Комисията е отменила като незаконосъобразно класирането на участниците в обществената поръчка

От Кремена Бедерева

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Роман за класиране на участниците и избор на изпълнител в процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП.

Поръчката е с предмет: "Периодична доставка на хранителни продукти за нуждите на Дом за деца, лишени от родителска грижа "Н. Й. Вапцаров"- гр. Роман, ДДЛРГ"Н. Й. Вапцаров" - Комплекс за социални услуги гр. Роман, детски градини на територията на община Роман, Домашен социален патронаж за община Роман за календарната 2012 г."

Производството е образувано във връзка с постъпила жалба от страна на"Интер" ЕООД, съобщават още от комисията.

Събраните материали показват, че комисията на възложителя е извършила неправилни констатации в протокола си и е поискала доказателства, които са недостатъчни за отстраняване на допуснатите нередовности от страна на участника. КЗК е установила, че в резултат на това жалбоподателят е бил неправилно отстранен.

Антимонополният орган връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап разглеждане, оценяване и класиране на участниците в съответствие с изискванията на закона и изложените мотиви, информира КЗК.

Водещи

Най-четени