КЗК реши: Софийските подлези остават без охрана 21.10 | 11:43

Заповедта за избор на изпълнител на обществена поръчка е била незаконосъобразна

От Цанка Донкова

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) реши, че софийските подлези ще останат без охрана. Причината е, че заповедта на зам.-кмета на Столичната община за избор на изпълнител на обществена поръчка за охрана на пешеходни подлези е отменена, тъй като е незаконосъобразна.

При извършената проверка е установено, че комисията за провеждане на процедурата не е изложила собствени мотиви за присъдените точки на техническите оферти, от които да е видна връзката между изискванията на възложителя и поставените оценки, съобщава Нова телевизия.

"Пълното отсъствие на кратко описание на техническите предложения на участниците в процедурата води до нарушаване на принципа на публичност и прозрачност и до невъзможност за съпоставяне на направените предложения с оглед преценка на извършеното оценяване", заявяват от КЗК.

Комисията е върнала преписката на възложителя за ново разглеждане на техническите предложения на участниците при спазване на мотивите в решението.

Миналата седмица 52-годишна жена почина, след като получи сериозни наранявания при падане в подлеза на булевардите "България" и "Димитър Несторов". Инцидентът станал, тъй като загиналата се навела за телефона си. Нейна приятелка е трябвало да ѝ го подаде, но вместо това починалата полетяла надолу. Жената се е спънала в малък бордюр, което е довело до фаталния инцидент.

По-късно кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че съоръжението ще бъде обезопасено, тъй като предстои ремонт и изграждане на кръстовището на две нива.

Водещи

Най-четени