КПКОНПИ се заема с „Апартаментгейт“ 26.03 | 16:30

Антикорупционният орган ще разследва и купувачите, и фирмата продавач

От iNews.bg

Изискваме всички документи във връзка с покупко-продажбата на жилища от "Артекс" 3-4 години назад. Това обяви председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев пред журналисти в парламента, предаде бТВ. Той припомни, че комисията извършва проверка на покупките на имоти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

Председателят на КПКОНПИ посочи, че ще се анализира дали има и други лица, които също са купували от тази фирма. "По този начин ще се направи една всеобхватна проверка, като искаме всички разрешителни, които са издавани на тази фирма. Анализираме всичко, законопрoектите, които са внесени и които евентуално биха облагодетелствали тази фирма. Искаме да разровим докрай всичко, за да установим въобще кои лица са пазарували от фирма "Артекс" и на какви цени", допълни Пламен Георгиев, цитиран от "Фокус”.

"Нито съм купувал жилище от "Артекс", нито познавам някой от фирмата, категоричен беше шефът на КПКОНИ по повод информацията, че и той е придобил жилище в кв. "Изток”.

"Атаките срещу нас са силни, но това няма да ни попречи да си свършим работата. Явно не е удобно на някого нашата комисия да работи", посочи още Пламен Георгиев.

На въпрос откъде идват атаките, председателят на КПКОНПИ посочи, че най-вероятно от засегнати лица. "Има над 3 милиарда причини. Имаме запорирани имущества за повече от 3 милиарда Това са искове вече внесени в съда. Отделно имахме редица акции, по които задържахме много лица. Явно не е удобно на някого”, изтъкна Георгиев.

"С чувство за хумор мога да кажа, че на някого му се иска да имам жилище там, но аз просто нямам. За съжаление, не мога да си позволя, защото имам дългосрочен кредит. Явно в момента се опитват да замесят имената на всички, да се разрасне скандалът. Обяснявам си го с изборите, които идват. Явно политическата обстановка е сложна, но мен това не ме вълнува. Ние искаме да си свършим работата", посочи още Георгиев.

Водещи

Най-четени