КФН е предала на ДАНС данните от проверката на Еврохолд 26.06 | 13:47

Същите документи са били изпратени и на НАП

От iNews.bg

Във връзка със заявения от КФН ангажимент да предостави  констатираните до момента факти и обстоятелства от проверките на "Еврохолд България" АД и свързаните с него дружества, относно тяхното финансовото състояние  и цялостната дейност на холдинга, Комисията информира, че днес официално е изпратена цялата съотносима информация до Главна прокуратура и Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) с цел преценка и действия по компетентност. В писмото до тях подробно са изложени резултатите и заключенията на база проверената до момента документация.

Също така е изпратена информация до Националната агенция за приходите с цел информираност за фактите и обстоятелствата, касаещи спазване на данъчното законодателство на Република България и преценка на необходимостта от предприемане на действия по компетентност.  

Ролята на КФН е да осъществява стриктен и навременен надзор, да бъде обективна и безпристрастна, работейки в интерес на бизнеса и гражданите. Комисията изпълнява и поетата отговорност да информира обществеността за отделните етапи в хода на проверките, спазвайки принципите на конфиденциалност.

Водещи

Най-четени