Кабинетът „Борисов“ провежда последното си правителствено заседание 06.03 | 07:05

Министрите в оставка имат 24 точки за решаване

От Ивелина Георгиева

Министрите в оставка от кабинета "Борисов" трябва да приемат 24 точки в дневния ред на последното правителствено заседание от техния мандат.

Министърът на образованието в оставка Стефан Воденичаров ще внесе два проекта на решение за приемане на програма за дейността на центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства за периода 2013-2015 г. и програма на мерките за закрила на децата с изявени дарби през 2013 г.

Регионалният министър Лиляна Павлова ще предложи проект на решение за административно – териториални промени в община Севлиево, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Транспортният министър в оставка ще предложи на колегите си да определят концесионер на "Централна железопътна гара Пловдив", чиято територия е публична държавна собственост.

Министрите в оставка ще умуват и дали да прекратят процедурата за предоставяне на концесия за услугата на обект "Пристанищен терминал Тутракан" част от пристанище за обществен транспорт с национално значение "Русе".

Министърът на икономиката в оставка ще предложи да се предоставят концесии за добив и проучване на подземни богатства в землищата на община Ивайловград, Гърмен, Дългопол и Сатовча.

Безвъзмездно прехвърляне на имоти от държавна собственост в собственост на община Варна ще обсъди кабинета в оставка по предложение на министърът на отбраната.

Доклад относно одобряване на позицията на България за участие в съвета на Европейския съюз "Правосъдие и вътрешни работи", което ще се проведе на 7-8 март 2013 г. в Брюксел.

Проект за решение за даване на съгласие за продажба на недвижими имоти – собственост на "Напоителни системи" ЕАД- София ще внесе за гласуване земеделският министър в оставка.

Министрите в оставка ще гласуват едновременното намаляване и увеличаване на капитала на "Овча Купел" ЕООД за обявяване на недвижими имоти за публична държавна собственост и за безвъзмездното им предоставяне за управление на ведомства, както и за обявяване на недвижими имоти за частна държавна собственост и за безвъзмездното прехвърляне на собствеността върху тях на Столична община.

Министрите в оставка ще обсъдят дали да одобрят допълненията в закона за ратифициране на конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове.

Вицепремиерът ще предложи проект на постановление за изменение и допълнение на правилника за прилагане на закона за Държавната агенция "Национална сигурност".

Водещи

Най-четени