Кабинетът ще мъдри позицията ни относно гарантирането на влоговете в банките 15.10 | 07:33

В дневния ред е включено и отпускане на средства по бюджетите на МТИТС и МВнР

От Цанка Донкова

Кабинетът ще мъдри на днешното си заседание позицията на България в отговор на официалното писмо от Европейската комисия за гарантиране на влоговете в банките.

В края на септември еврокомисията откри наказателна процедура срещу страната ни с настояване да бъде даден незабавен достъп на вложителите в Корпоративна търговска банка (КТБ) и банка "Виктория" до гарантираните им депозити до 100 хил. евро.

Вчера (14 октомври) вложители на КТБ блокираха столичните улици "Денкоглу" и "Граф Игнатиев" . Те поискаха среща с квесторите на банката, за да разберат кой и как управлява парите им.

В дневния ред на заседанието на правителството ще се разгледа и Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите за 2014 година на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерството на външните работи. Служебният кабинет ще обсъди и Проект на постановление на постановление за одобряване на средства от резерва от Закона за Държавния бюджет за 2014 г., внесен от министъра на образованието и науката.

В дневния ред присъства и проект на решение за прекратяване участието на формирования и военнослужещи от Въоръжените сили в операцията на международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан и разрешаване участието на до 110 военнослужещи и военна техника от Въоръжените сили на Република България в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан "Решителна подкрепа” (RESOLUTE SUPPORT).

Водещи

Най-четени