Кадиев: Миков не трябва да се сменя 08.10 | 18:53

Преференциалният вот не е корпоративен и платен, подчерта той

От Теодора Кокаланова

Лидерът Михаил Миков не трябва да се сменя. Това заяви Георги Кадиев, който благодарение на преференциалния вот влезе в новия парламент.

"Хората ми повярваха и гласуваха за мен. Добре е, че не съм №22, за да говорим за феномен 22:22. Преференцията за мен не е корпоративен вот, не е платен вот", подчерта Кадиев. 

След преференциалния резултат от изминалите парламентарни избори, той се придвижи от девето на второ място, съобщи bTV. Според него преференцията не е наказание за ръководството на БСП, което е подредило листата.

"БСП трябва да се променя. Трябваше веднага след ерата "Станишев" да има големи промени. Трябваше да има ново Изпълнително бюро, което да е по-малко и по-оперативно, защото сега са 22 души", каза Кадиев. По думите му лидерът на БСП Михаил Миков трябва да даде сигнал към обществото, че нещо се променя.

Относно бъдещото управление на страната и това кой с кого ще се коалира в 43-тото народно събрание, Кадиев бе категоричен: "Един вътрешнопартиен референдум веднага може да покаже дали привържениците са склонни на коалиция с ГЕРБ, или не".

 

Водещи