Кадиев: Най-подходящ съм за кмет на София - с биография, образован и не търпя корупция 25.09 | 15:54

Целта на Коалиция „Сердика“ е да разбие мнозинството на ГЕРБ в Столична община

От iNews.bg

"Моята кандидатура е най-подходящата от всички за кмет на София, като като биография, образование и амбиция. Бях кандидат-кмет на София, 6 години общински съветник, зам.-председател на комисията по бюджет и финанси в общината, зам.-министър на финансите. Доказал съм, че се боря с корупцията и то не с думи, а с действия. Аферата "Карат С" беше спряна по мой сигнал и така яха спасени 3,5 млн. лв. на общината".

Това заяви кандидатът за кмет на София от коалиция "Сердика" Георги Кадиев, учредена за предстоящия местен вот в София. Коалицията бе учредена от партията на Георги Първанов АБВ и "Български социалдемократи" на Георги Анастасов. Кадиев и кандидатите за районни кметове и общински съветници от политическото формирование откриха днес предизборната си кампания. Кадиев се явява за трети път на местни избори София – съответно за общински съветник и кмет от БСП.

Припомняме, че депутатът бе изключен от парламентарната група на "Коалиция Лява България" заради кандидатирането си за кмет на София, издигната от партията на Георги Първанов АБВ. Малко след това от членските си редици го изгони и столичната организация на БСП. Въпреки това, той все още е член на БСП.

"Целта ни е ГЕРБ да няма мнозинство в следващия общински съвет, защото най-опасното е синергия между съвета и кмета", обяви Кадиев.

Той подчерта, че се кандидатира, защото за него кметското състезание е професионално, а не партийно. "Всички останали кандидати са мои опоненти, нито един от тях не ми е враг. Но когато има откровени груби нарушения в полза на тесен кръг хора и във вреда на цяла София, няма да ги премълча, както не съм премълчавал за районните кметове на "Изгрев" и "Витоша", които бяха уволнени заради моите доклади. Не премълчах и действията на директора на "Софийски имоти", нито злоупотребите на главния архитект Петър Диков", заяви Кадиев.

Той припомни, че още преди да се кандидатира, преди около месец е инициирал сесия на общинския съвет за спиране на строителството върху зелени площи чрез промяна в общия устройствен план на столицата.

 

"Първото нещо, което бих направил, е да изчистя София така, че като тръгнете по улицата, да ви е срам да си изхвърлите боклука", обеща кандидатът на АБВ и Български социалдемократи.

Водещи

Най-четени