Кадиев вече официално не е депутат 13.06 | 10:29

Напуснах парламента и НС на БСП, но не БСП, посочва той във Facebook

От iNews.bg

Георги Кадиев вече официално не е депутат. Той подаде оставка вчера (11 юни). Днес 89 от колегите му бяха "за", 54 – "против", а 14 се въздържаха.

"Гласувах "против", защото това е един от малкото достойни хора в БСП", обясни отрицателния си вот Десислава Атанасова от ГЕРБ. Според нея социалистите умеят да оттласкват мислещите хора от партията.

Кадиев обяви решението си да напусне партийното ръководство на БСП и да подаде оставка като депутат на заседанието на Националния съвет на БСП във вторник.

Той коментира решението си в социалната мрежа Facebook: "Напускам Националния съвет на БСП и парламента като знак към БСП за нуждата от промяна."

Вчера (11 юни) бившият депутат заяви, че "не отива в АБВ, ББЦ и къде ли още не, каквито спекулации са се появили". Той посочи, че няма намерение да се присъединява към която и да е партия.

"Напуснах парламента и НС на БСП, но не БСП. Ще използвам следващите месеци, за да се срещна с максимален брой съпартийци, политически приятели, политически противници. Решението дали да съм в БСП, или не вече не е само на Георги Кадиев, а на всички вас. Изиграх докрай битката за промяна в БСП. Не се скрих, не се предадох и продадох. Загубих я, но дадох 100% от себе си и гледам всеки в очите. Макар и загубена, тази битка е добра за БСП и добра за България. И ако го поискате, заедно ще водим нови битки за България", пише още Кадиев в социалната мрежа.

Водещи