Казусът с искания подкуп от шефа на БАБХ отива в европрокуратурата 14.06 | 17:20

Според експертите на неправителствената организация, в изнесената информация за фитосанитарния контрол на Граничния контролно - пропускателен пункт “Капитан Андреево” има съмнения за увреден финансов интерес на ЕС

От iNews

Антикорупционният фонд изпраща на европейските прокурори случая с искания подкуп от шефа на Агенцията за безопасност на храните Христо Даскалов.

Според експертите на неправителствената организация,  в изнесената информация за фитосанитарния контрол на Граничния контролно - пропускателен пункт "Капитан Андреево” има съмнения за увреден финансов интерес на Европейския съюз. 

По случая вече работи прокуратура, а днес опит да изслуша бившия директор на Агенцията Пламен Моллов, за когото Даскалов обяви, че се е опитал да го подкупи, направи парламентарната Антикорупционна комисия. Той обаче не  дойде.

Ето как коментира неявяването на Моллов депутатът от "Продължаваме Промяната" Константин Бачийски:

"По Конституция, член.80-ти казва, че всички граждани са длъжни да оказва съдействие на Антикорупционната комисия към Народното събрание. Въпреки това се съмнявам, че господин Моллов ще се яви, при положение, че беше се появил в един запис да предлага "документи". Най-вероятно се притеснява от въпросите, които ще му зададем и съответно от последствията, които биха произлезли от тези негови действия".

Водещи

Най-четени