Как и за какво гласуваха държавниците? 27.10 | 14:00

Служебният премиер и вицепрезидентът гласуваха преди обед

От iNews.bg

Как и за какво гласуваха държавниците? Служебният премиер и вицепрезидентът гласуваха преди обед. Проблем с хартиената ролка на машината забави избора на Илияна Йотова. Тя гласува, мотивирана от няколко причини - една от които е да намали тежестта на купения вот. 

"Смятам, че с моя глас се намалява търговията на гласове. Трябва много внимателно да помислим за българските граждани и всеки да отиде да гласува. Надявам се, че след изборите ще имаме силно правителство", коментира вицепрезидентът Йотова, минути след като упражни правото си на глас.

По нейни думи има възможност за преговори. "Когато едно общество трябва да излезе от криза, са нужни силни лидери”, посочи още Йотова.

Вицепрезидентът обясни, че е имала проблем с машината за гласуване - принтерът не е изкарал самата бюлетина, но след техническа намеса, всичко било наред.

Димитър Главчев пък пусна бюлетина с надеждата най-накрая да се стигне до съставянето на редовно и стабилно правителство.  

"Гласувам за европейска и стабилна България с редовно, стабилно правителство, което да спазва Конституцията на страната и да се ръководи от интересите на народа”, коментира министър-председателят.

"Докогато е необходимо, ще стои служебното правителство, но се надявам да има редовен кабинет. Дотегна на всички и най-вече на избирателите”, коментира още премиерът.

Водещи

Най-четени