Как им се отразява на гърците кризата 19.07 | 16:26

Гърците сега са все едно гърците от преди 20 години, показва проучване на novinite.bg

От iNews.bg

Няма опашки пред банкоматите, но се усеща по-засилен поток за теглене от еврови сметки. Това са отговорили служители в клонове на гръцки банки у нас на запитване от  Novinite.bg.

"Това за опашките пред банкоматите у нас е мит", категорична е Йоана, която обслужва клиенти в клон на "Пощенска банка" в центъра на столицата.

Това потвърдиха и от клон на банка "Пиреос": "Всеки ден идват гърци да теглят евро у нас, но това са предимно хора, които идват и за почивката си тук. Със сигурност голяма част от парите си харчат в България. Болшинството от тях не са пристигнали единствено да изтеглят голяма сума пари и да се върнат веднага в Гърция".

Нямаше как да подминем и друго важно място за гърците - таверната. От работата си с клиенти всеки ден двама от сервитьорите в известна столична таверна са останали с впечатление, че няма криза за гърците.

"Гърците сега са все едно гърците от преди 20 години. При тях купонът не стихва. Те ще си останат така и в следващите 20 години. Харчат си парите, сякаш няма да има утре", категоричен беше Петър.

Какво показва прочването на медията можете да прочетете на novinite.bg.

Водещи

Най-четени