Как учениците в изолация ще полагат държавния зрелостен изпит тази година 10.05 | 10:57

От днес в класните стаи се връщат едновременно по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап, вместо досегашните три

От iNews.bg

От днес в класните стаи се връщат едновременно по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап, вместо досегашните три. В графика за ротация на класовете към учениците от 5., 9. и 12. клас в училище се връщат и тези от 6. и 11. клас. Неизвестните около организацията на матурите обаче остават.

"Станах по-мързелив, много лежерно минаваха моите дни. Вкъщи имаш легло и видеоигри, които да те разсейват. В клас мога да съм много по-концентриран", казва ученик от 11. клас в столичното 137-о училище.

"Няма болни колеги, едно дете е в карантина", посочи директорът на училището.  

"Връщането в клас е след анализ на данните на Министерството на здравеопазването", обясни Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

"Най-близко предстои държавният зрелостен изпит, ако някои от учениците се разболеят, имаме и втора матура – през агуст-септември. Към настоящия момент учениците, които са контактни на болни с коронавирус, съответно карантинирани, могат да се явят на държавен зрелостен изпит, след като представят отрицателен PCR тест и да бъдат в самостоятелни зали до 5 души", посочи Кастрева.

Водещи

Най-четени