Как ще замажем скандала с разваления боб? 31.10 | 09:48

Проверяват фирмата, пакетирала и доставила фасула за БЧК

От Ралица Стоянова

Министърът на земеделието и храните, директорът на фонд "Земеделие" и директорът на Агенция по безопасност на храните ще решават на работна среща как да действа държавата след избухналия скандал с пакетите с разваления боб, който беше открит в складове на БЧК.

Експерти от Агенцията по храните проверяват фирмата доставчик - "Фантастика 95 - Георги Цанков". Тя е избрана чрез обществена поръчка от ДФЗ да пакетира храните, информира БНТ.

На този етап е рано да се каже дали страната ни ще загуби пари по програма "Благотворителност" на ЕС, която финансира закупуването на хранителни продукти за социално слабите граждани.

От фонд "Земеделие" се надяват че на 5 ноември ще започне закъснялото с повече от седмица раздаване на хранителни продукти за бедните. Тази година средствата за храна за социално слабите възлизат на 21 млн. евро. Помощите са предназначени за над 300 000 българи.

В началото на седмицата инспекторите сигнализираха, че в складовете на БЧК в Плевен и Добрич са открити 50 тона зрял фасул, пълен с паразити и червеи.

Водещи

Най-четени