Как ще посрещнем Новата година? 31.12 | 10:30

С музика, вино и илюминации на открито ще посрещнат 2012 г. в повечето градове на страната

От Кремена Бедерева

С музика, вино и илюминации на открито ще посрещнат Новата 2012 година в повечето градове на страната. Общините традиционно са подготвили празнична програма за общоградски веселия, които ще започнат час преди полунощ.

Водещи български поп и рок музиканти ще поздравят жителите на градовете, а първите минути от Новата година ще бъдат посрещнати с дълги хора. Някои общини са приготвили баници с късмети, печени прасета, бира и сладкиши за празнуващите на площада.

София

Жителите и гостите на столицата за 13-та поредна година ще празнуват в центъра с новогодишния концерт-спектакъл "Сцена под звездите”. Шоуто ще започне в 22:30 часа на площад "Княз Александър І” и ще продължи до 1:30 часа на 1 януари. На сцената ще излязат: Васил Найденов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, група "ТЕ”, група "Ахат”, Миро, Дивна, Криско, Скилър, Лилана, естрадно-духов оркестър "Севлиево”, балет "Веда Джуниър”, фолклорен ансамбъл "Гоце Делчев” - София и DJ Станчо.

Благоевград

От 23:00 часа на откритата сцена на площад "Георги Измирлиев” ще се проведе традиционният Новогодишен концерт на Община Благоевград. Тази година общината заложи на местните си изпълнители като Димана Боянова, Георги Гоцев, Стойка Германова, Иван Гоцев, Йорданка Димитрова, Кирил Костов, Павлина Теова, Иван Гоцев, Руска Стоименова, Юри Крумов, Мариана Манолева, Стоян Джельов, Надежда Бойчева и разбира се емблематичния ансамбъл "Пирин”.

Бургас

Бургазлии ще посрещнат Новата година на площад "Тройката” от 22:00 часа. В празничния концерт ще участват: Рафи и група "Фор”, Ъпсурт, Иво Папазов - Ибряма и оркестър "Тракия”. Водещ ще бъде Део.

Велико Търново

В 23:00 часа на площада пред общината ще започне новогодишният концерт за търновци. Тази година за присъстващите са осигурени 10 печени прасета, 200 литра вино, 1000 вафли, 1300 бутилки бира, баница с късмети и плодове. На площада публиката ще сгреят изпълненията на поп-фолк певицата Камелия, дръм-шоуто от инструментални и танцови изпълнения на група "Вакали” и хитовете на Светльо Витков и "Хиподил”.

Видин

Общоградската празнична вечер във Видин ще започне в 23:00 часа на централния площад "Бдинци”. Точно в 00:00 часа с празнична заря и концерт на Ансамбъл "Дунав” ще бъде отбелязано началото на новата година. За всички присъстващи ще бъдат подсигурени традиционните баница и вино.

Добрич

Новогодишният концерт за жителите на Добрич ще започне в 23:30 часа на площад "Демокрация”. Участие ще вземат: Дамян Попов - певец и водещ, Група "NEW 5" на СОУ "Св. Климент Охридски" с ръководител Милена Пеева, група "View Point" с ръководител Атанас Капитанов и Оркестър "Бисери" с ръководител Живко Желев и солистка Полина Иванова. Осигурени са вино, много музика и празнични илюминации.

Кърджали

В Кърджали ще посрещнат Новата година с общоградско веселие пред Дома на културата. Концертът ще започне в 23:30 часа.

Монтана

Празничният концерт в Монтана ще започне в 23:30 часа на площад "Жеравица”. На сцената ще излязат: духов оркестър "Дико Илиев” квартет "Пъстренец”. Общината е организирала томбола с награди, осигурено е вино и баница с късмети.

Пазарджик

Оркестър "Сияние” и оркестър "Красен” ще веселят жителите и гостите на град Пазарджик. Общоградското веселие започва в 23:00 часа на площад "Константин Величков”.

Пловдив

Празничната програма в новогодишната нощ ще започне в 22.30 часа на площад "Стефан Стамболов" в Пловдив. На сцената ще излязат музикантите от група "Пето чувство", фолклорен ансамбъл "Тракия", а след полунощ ще пеят Вики и група "Мастило".

Разград

Новогодишният концерт "Сурва, весела година с Капански ансамбъл” ще започне в 23:30 часа на площада пред Общинския културен център.

Русе

В 22:30 часа на площада пред общината ще започне празничния концерт за посрещане на Новата година. Участие в него ще вземат: оркестър "Найден Киров” и младите артисти от сдружение "Артистисимо”. Специален гост тази година е и най-успешният млад рок изпълнител на България - Тома. Заедно с групата си в състав: Иван Попов - китара и бековокали, Петър Петров - бас китара и Ненчо Стефанов NinYo – барабани, младата рокзвезда ще забавлява публиката на площада.

Сливен

Концертът "Заедно в новогодишната нощ” ще започне в 23:00 часа на площад "Хаджи Димитър”. За доброто настроение на гостите и гражданите на Сливен ще се погрижат Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен, духов оркестър "Надежда” и оркестър за народна музика. Осигурено е и пиротехническо шоу.

Смолян

В 23:00 часа на площад "България” в центъра на Смолян ще започне празничният концерт за посрещане на Новата година. Програмата предвижда изпълнения на Фолклорен ансамбъл "Родопа”, Веселина Бабаджанкова и Трио "Шемет” и Виевска фолклорна група. Общината е осигурила вино за присъстващите.

Стара Загора

В 23:30 часа на площада пред общината ще започне новогодишният концерт с участието на оркестър Авлигите.

Търговище

Традиционният новогодишен празник в Търговище ще започне в 23:30 часа на централния площад "Свобода” с песни и хора на ПФА "Мизия”. За присъстващите е осигурено вино, ще има и празнични илюминации.

Ямбол

Празничната програма за посрещане на Новата година в Ямбол ще започне в 23:00 часа пред сградата на общината. Концертът ще бъде открит с изпълнения на ямболския духов оркестър. Последните 30 минути на настоящата година са за изпълненията на Рафаела Косева – ямболският талант, очаровал всички с присъствието си в "Гласът на България”. Веднага след словото на кмета и празничните илюминации за настъпването на 2012 година, новогодишното веселие продължава с изпълнения на оркестър "Карандила”.

Водещи

Най-четени