Каква ще е организацията на движението в София на Гергьовден? 05.05 | 14:47

Центърът - блокиран, колите ще обикалят заради честването деня на Българската армия

От iNews.bg

Във връзка с честването на деня на Българската армия, в столицата се въвеждат определени ограничения, съобщиха от СДВР. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 7 до 12.30 ч. на 6 май 2016 г.,, като следва:

- на ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски" и да се закрият базарите за художествени изделия;

- на ул. "11 август" между бул. "Кн. Ал. Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски";

- на ул. "15 ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски";

- на ул. "Московска" между бул. "Георги Бенковски" и ул. "Дунав";

- на ул. "Леге" между ул. "Съборна" и пл. "Атанас Буров";

- на ул. "Кн. Александър І" между ул. "Съборна" и пл. "Кн. Александър І";

- на пл. "Николай Гяуров";

- на всички паркинги на пл. "Княз Александър І";

- на паркинга на пл. "Атанас Буров";

- на паркинга на ул. "Княз Александър І" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска";

От 08 ч. до приключване на празничния коктейл на 06.05.2016 г. на ул. "Милин камък" между бул. "Джеймс Баучер" и бул. "Свети Наум". 

Забранява се и влизането в двете посоки на пътни превозни средства от 7.30 ч. до завършване на мероприятията на 06.05.2016 г., както следва:

- ул. "Оборище" между ул. "Г.С.Раковски" и бул. "Васил Левски";

- ул. "11 август" между бул. "Кн. Ал. Дондуков" и пл. "Св. Александър Невски";

- ул. "15 ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски";

- ул. "Московска" между бул. "Васил Левски" и ул. "Кн. Александър І";

- бул. "Цар Освободител" между бул. "Г. С. Раковски" и пл. "Независимост";

- ул. "Аксаков" между ул. "Г.С.Раковски" и ул. "Дякон Игнатий";

- ул. "Г. Бенковски" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител";

- ул. " Леге" между ул. "Съборна"и бул. "Цар Освободител";

- ул. "Кн. Александър І" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител".

От 18 ч. до приключване на концерта на 05.05.2016 г. се разрешават престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. "Асен Йорданов" между Площад на авиацията и бул. "Шипченски проход", без да се засягат спирките на масов градски транспорт .

Столична дирекция на вътрешните работи се задължава да:

Да осигури охрана на местата на официалните церемонии, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за времето и на местата посочени по горе.

Да осигури изнасянето на блоковете от 08.55 ч. на 06.05.2016 г. по следния маршрут: от пл. "Св. Ал. Невски", ул. "Московска", ул. "Г.С. Раковски", бул. "Кн. Ал. Дондуков" до пл. "Княз Александър І" и обратно по същия маршрут, като съвместно с линейния контрол на "Център за градска мобилност" ЕАД да спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете.

Да осигури дефилирането на знамената реликви и бойните знамена от 9.25 до 9.45 ч. на 06.05.2016 г. по следния маршрут: от паметника на Незнайния воин по ул. "Г.С. Раковски", бул. "Кн. Ал. Дондуков" до пл. "Княз Александър І" и обратно по същия маршрут, като съвместно с линейния контрол на "Център за градска мобилност" ЕАД да спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете.

Да осигури пилотиране при изнасяне на колоната на 122 мм батарея от 7 ч. на 06.05.2015 г. по следния маршрут: от НГЧ по бул. "Асен Йорданов", бул. "Цариградско шосе", Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Ген. Гурко" до паметника на Съветската армия и обратно след завършване на стрелбата.

От 7.30 ч. на 06.05.2016 г. да осигури пилотиране на смесената механизираната колона по маршрут: от летище "Доброславци", Околовръстен път, северна дъга, бул. "Ботевградско шосе", бул. "Владимир Вазов", моста "Чавдар" /лява страна насрещно движение/, бул. "Кн. Александър Дондуков", наляво бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание" до Централен военен клуб с фронт на запад и след края на генералната репетиция по маршрут: бул. "Тодор Александров", ул. "Опълченска", където се обръща колоната, и обратно по същия маршрут до летище Доброславци.

Закриват се паркинги "Синя зона" и "Служебен абонамент" за времето и на местата посочени по-горе.

Водещи

Най-четени