Какви са приоритетите на партия "Има такъв народ" 12.07 | 12:29

Сред тях са построяването на необходимия брой детски градини, изграждането на нова детска болница

От iNews.bg

Лидерът на "Има такъв народ” Слави Трифонов представи проектокабинет и приоритетите, по които би работил той. 

Сред тях са построяването на необходимия брой детски градини, изграждането на нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, концесиониране и построяване на всички магистрали, купуването на до 1 млн. таблети или лаптопи за всички ученици и преподаватели, стартиране на приватизацията на ББР, по-голяма прозрачност при обществените поръчки. Трифонов се закани да "изкорени” порочните практики, свързани с тях.

Сред останалите приоритети са бързи съкращения в държавната администрация и дигитализация на услугите, промяна в избирателната система, въвеждане на мажоритарен вот, електронно гласуване и партийна субсидия от 1 лв. на глас, закриване на спецпрокуратурата, ускоряване строежа на газовия интерконектор с Гърция, потвърждаване на заявлението за членство на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в Eврозоната и в Шенген.

"Ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена в НАСА и те да бъдат първите български астронавти. Ще направим всичко възможно към тях да се присъедини един северномакедонец, за да не гледаме в земята от срам, а да гледаме нагоре, към звездите. Време е за друго – време е за подкрепа срещу идеи, а не срещу постове. Време е всичко да се случва пред вашите очи. В последните години парламентът беше смачкан, маргинализиран и унизен. Сега той може да си върне достойнството. Убеден съм, че изброените приоритети не може да са такива само на една политическа партия. А дали те ще бъдат приоритети и на други партии, предстои да разберем. Няма да има прошка за тези, които са нарушили или нарушават закона”, посочи Трифонов.

Водещи