Какво ще обсъждат депутатите тази седмица? 04.06 | 08:15

В проекта за дневен ред е първото четене на промените в Закона за туризма

От iNews.bg

Парламентът ще обсъди ратификацията на документите, необходими за емитирането на облигации на международните капиталови пазари за близо 1,5 млрд. евро. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

В проекта за дневен ред е и първото четене на промените в Закона за туризма. С измененията се предлага от догодина да отпадне изискването за категоризация на самостоятелните заведения за хранене и развлечения, облекчава се режимът за регистриране на туроператори и туристически агенти и се създава нов раздел, свързан с организирания детски и ученически отдих и туризъм.

В проектопрограмата за тази седмица е още продължението на първото четене на законопроекта за отменяне на Закона за публично-частното партньорство, както и първото четене на промени в Закона за стоковите борси и тържищата, в Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове и в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

Предвижда се парламентът да разгледа на второ четене законопроекта за защита на растенията и промени в Закона за подземните богатства.

Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват без гласуване и се разглеждат преди останалите в програмата.

От 12:30 часа ще започне блиц контрола с участието на премиера и заместниците му.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

Водещи

Най-четени