Кал затрупа и задуши работник в Ямбол 04.12 | 12:40

Той работел по проект за изграждане на канализация

От Гергана Златкова

Трагедия преди коледните празници в Ямбол. Кал затрупа 23-годишен работник при извършване на изкопни дейности по европейски проект, информира "Стандарт".

Жулиен Стоянов загина точно в 12 часа на 3 декември в ямболското село Тенево, община Тунджа. Там се работи по проект по изграждане на канализация.

Младият мъж е бил затрупан в канал от свлякла се земна маса и е починал на място, съобщиха от полицията в Ямбол. По случая е образувано досъдебно производство в районното управление на полицията – Тунджа.

"Назначихме проверка и случаят се разследва по наша линия. Мога да кажа, че на този етап е ясно – работникът е имал трудов договор и е бил инструктиран.

По-нататък обаче предстоят още много проверки, които трябва да се случат през следващите дни", заяви пред "Стандарт" Ирена Иванова, директор на "Инспекция по труда" в Сливен, на чието подчинение е отделът в Ямбол.

В момента се уточнява на чия фирма е работник Жулиен.

От село Тенево казаха, че общо 12 фирми, обединени в консорциум с изпълнители и подизпълнители, работят по проекта, който стартира през лятото на тази година и е на стойност над 22 милиона лева. Според източници от селото в момента на злополуката Жулиен не е бил сам в трапа.

До него е имало и други работници. Те са имали истински късмет, твърдят местните хора. Инспекцията по труда е спряла работата по конкретния изкоп с акт.

Така ще бъде, докато тече проверката, твърдят инспектори от Ямбол. Проектът за нова канализация на село Тенево и пречиствателна станция е вторият по големина в Ямболска област след водния цикъл в областния център.

Най-четени