Калин Стоянов: Пожарът в Гърция е на не по-малко от километър от границата с България 22.07 | 16:13

Гръцкият пожар заплашва българската граница

От iNews.bg

Днес бе потвърдено, че пожарът в Ямболско, който бушуваше край селата Воден, Крайново и местността Странджа, е изцяло овладян и локализиран. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, като увери, че денонощно ще има служители на пожарната и горското стопанство, които ще следят за евентуални нови възпламенявания.

Гръцкият пожар заплашва българската граница
Въпреки успешното справяне с пожара в Ямболско, ситуацията на българо - гръцката граница остава тревожна. Пожарът, който бушува в гръцката територия от няколко дни, се приближава бавно, но сигурно към нашата граница. Той се намира на не повече от километър от границата, като фронтът му обхваща не по-малко от 15 километра.

Гръцките пожарникари използват хеликоптери и самолет в борбата с огнената стихия, но теренът е изключително труднодостъпен и опасен поради наличието на мини, което прави невъзможно влизането на хора в района.

Обход на границата с хеликоптер
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов направи обход с хеликоптер на Главна дирекция "Гранична полиция" над границата между България и Гърция, за да се запознае лично със ситуацията.

Трети ден пламъци в планината Славянка
В граничната зона вече трети ден продължават да бушуват пламъци в планината Славянка. На място дежурят пожарникари от Сандански и Гоце Делчев, както и служители на горските стопанства, които са разположени по билото на планината, за да предотвратят разпространението на огъня към българска територия.

Водещи

Най-четени