Калоян Методиев: ГЕРБ няма да успее да сформира правителство 03.12 | 16:39

"Демократична България" са разкъсвани между прагматизма да участват в кабинет и да отидат на избори, които може да са пагубни за тях, коментира той

От iNews

ГЕРБ няма да успее да сформира правителство. Това прогнозира политологът Калоян Методиев в предаването "Офанзива" по Нова нюз.

"Демократична България" са разкъсвани между прагматизма да участват в правителство и да отидат на избори, които може да са пагубни за тях, коментира той.

А по повод заявката на "Продължаваме промяната", че ще се откажат от намерението си да предложат правителство на малцинството с втория мандат, ако бъдат приети промените в Изборния кодекс, Методиев обясни, че явно за тях е по-важно да се спре връщането на балансираното гласуване от държавата.

Намерението на ПП е да върнат мандата веднага, за да може, когато президентът наложи вето на Изборния кодекс, да няма време парламентът да го преодолее, затова са се забързали толкова, коментира още политологът. На въпрос ще наложи ли вето президентът, той отговори: Всичко очаквам.

Не е възможно хартиената коалиция да прерасне в нещо повече, категоричен бе Методиев. Той обясни, че в момента в НС не може да се говори за коалиции, а за плаващи мнозинства.

Каквото и да е редовно правителство ще е по-добре за страната от служебното, което е катастрофално. То е антисоциално в икономиката и фашизоидно в политиката, коментира още бившият шеф на кабинета на Корнелия Нинова като вицепремиер в правителството на Кирил Петков.

Водещи

Най-четени