Калфин: Планът "Макрон" нарушава равнопоставеността на шофьорите в ЕС 10.01 | 11:30

Протестите в Брюксел са всекидневие, но е екзотика министър да участва, смята бившият вицепремиер

От iNews

Нарушиха се правата на нашите шофьори. Планът "Макрон" нарушава равнопоставеността на шофьорите в ЕС. Протестите в Брюксел са всекидневие. Новото при нас е, че министър ще присъства. Екзотика е министър да участва в протест в Брюксел. Това коментира бившият вицепремиер и министър на външните работи Ивайло Калфин в сутрешния блок на БНТ. 

"За да не мине планът "Макрон", то ние трябва да имаме над половината гласове в европарламента. Или всеки български евродепутат да има още по 20 души с него, които да гласуват "против", каза още той.

"Трябваше да използваме европредседателството си, за да подкрепим шофьорите, а не слагаме други теми на преден план" допълни Калфин.

"Популизмът навлиза в ЕС. В еврокомисията ще има проблеми, характерът ѝ ще бъде променен", коментира Ивайло Калфин. 

"Изоставаме с няколко гласа. Гласуването на колегите зависи от групата, към която гласува", допълни по темата евродепутатът Петър Курумбашев.

Ангел Джамбазки заяви, че между българските евродепутати няма съревнование по темата, в момента водим истинска битка в Европейския съюз за препитанието на 150 000 български семейства.

Илхан Кючюк призова за подход, в който да оценим силните и слабите си страни и да изготвим дългосрочна стратегия за предстоящите междуинституционални разговори.

"Все още е под въпрос дали последната дума ще е на този парламент. Не виждам време за гласуване на второ четене на плана "Макрон", завърши темата евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Водещи

Най-четени