Калфин поведе листата на АБВ за евровота 30.03 | 16:51

Първанов заяви, че АБВ ще разчита на подкрепата и на социалдемократически формации

От iNews.bg

Ивайло Калфин е водачът на листата на АБВ за евроизборите. Това обяви лидерът на движението Георги Първанов на официална среща на кандидатите във Велико Търново.

Първанов каза, че АБВ ще разчита на подкрепата и на няколко социалдемократически формации.

Втори в листата след Калфин е генерал Михо Михов, а третото място е отредено за финансиста Константин Проданов.

Още политици, икономисти, лекари и адвокати са сред кандидатите за евродепутати, сред които Нина Найденова – представител на младите в партията, кметът на Перник Росица Янакиева и преподавателят от Шуменския университет Андрей Андреев.

"Тук има изключителни професионалисти, доказали се и доказващи се без съмнение, по–младите с добра перспектива, вярвам, че с такава листа наистина бихме могли да постигнем много силен убедителен резултат на предстоящите избори", каза председателят на АБВ Георги Първанов.

"Когато действително хора, които голяма част от тях не са се занимавали с политика, но имат знания, опит, желание, увереност, че България има малко по–различен път и повече възможности, това дава възможност да направим такава листа, която е действително впечатляваща", отбеляза от своя страна водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин, цитиран от БНТ.

Водещи

Най-четени