Камата стана неформален лидер на студентските протести 23.03 | 18:06

Стоичков няма да влиза в парламента - неговата политика била на терена

От Христина Рафаилова

Камата стана неформален лидер на студентските протести, предаде bTV.  В столичната зала  "Арена Армеец"  се състоя среща на Националното представителство на студентските съвети. Тя беше под надслов "Бъдещето на България" и имаше за цел да бъдат очертани по-нататъшните действия на демонстриращите млади хора. 

Участниците в срещата издигнаха лозунг в чест на футболната легенда Христо Стоичков: "Ицо, Петрич се гордее с теб”.

В залата се събраха няколко хиляди. В новата си роля бившият футболист се обърна към тях. "Стоичков няма да влиза в парламента и няма да прави партия”. Той обясни, че е приел да представлява исканията им, защото те спечелил доверието му и искали да се учат, развиват и да гледат хората в очите. 

Легендата призова "да не го мешат в политиката", защото неговата политика била на терена. 

"Аз винаги съм гласувал за президент, за министър-председател, защото мисля, че един вот е нужен”, добави той. 

 "Когато се избират кои хора да са във властта, ще бъдат извикани най-умните български хора, които да ги упътя”, посочи той, цитиран от агенция "Фокус". 

Той добави, че можел да критикува, защото е безпартиен. "Тези хора, които застанаха на Орлов мост и поискаха един такъв човек да бъде до тях, знаят, че аз няма да ги предам. Ще бъда с тях, докато следват правилния път”, коментира още Камата. 

От своя страна студентите заявиха, че няма да редят депутатски листи.

Ангел Георгиев каза, че искат участниците във властта да бъдат излъчени от хората. Поради това те щели да направят платформа,  която ще бъде достъпна за всички и всеки гражданин ще може да подкрепи този, който желае. 

Каква ще бъде точно платформата ще стане ясно на 26 март, когато ще има нова среща.

По-рано през деня от РЗС заявиха, че зад Стоичков стоят олигарси и чрез неговата фигура се прави опит да се опорочи протеста. 

 

Водещи

Най-четени