Камерън отива в Брюксел, за да спре помощите за източноевропейските емигранти 23.11 | 15:09

Той ще постави въпроса и за спирането на детските за чужденците

От Христина Рафаилова

Походът на Великобритания в Европа срещу българските и румънските емигранти стартира следващата седмица,

Ограничения за помощите за безработица за източноевропейците ще е сред основните теми, които премиерът Дейвид Камерън  ще постави по време на преговорите с ЕС. Дискусиите следващата седмица са за ангажиментите, които има Обединеното кралство като страна членка на блока, информира Daily Mail. 

Министър-председателят щял да постави въпроса за правото на Англия да  стопира помощите за новопристигналите емигранти, които нямат работа. Той ще настоява правилото да важи за пришълците, ако те не се живели достъатъчно дълго на Острова. 

Великобритания очаква също така Камерън да поиска спирането на плащаният за деца на емигрантите. 

Според изданието предприетите от премиера действия идват след обявяването на резултатите от изследване, показващи огромните притеснения на британците от отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци. Според тях 82 на сто не искат хората от двете държави да имат свободен достъп до територията на Обединеното кралство. 

През следващата седмица консерваторите ще представят свой собствен план как да бъдат регламентирани занапред връзките на страната с ЕС.  В него се предвижда протекция на финансовия сектор и премахването на лимита на работните часове. 

Водещи

Най-четени