Камион отнесе кабелите на тролей №1 в столицата 18.01 | 16:22

Щетите са свързани с разкъсана контактно-кабелна мрежа на пет междустълбия

От Цанка Донкова

Камион причини накъсване на контактно-кабелна мрежа по маршрута на тролей № 1 в столицата, съобщава агенция Фокус.

След повредата, веднага започна работа по възстановяване на мрежата и движението по линиите.

"Предполагам, че причината за инцидента е грешка на водача, който не е догледал и не е оценил ситуацията, в която попада", коментира случая зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

По думите му - щетите са свързани с разкъсана контактно-кабелна мрежа на пет междустълбия, т.е в порядъка на 30 – 40 метра.

Очаква се да бъдат разгледани и протоколите на "Пътна полиция", за да се търси вариант за обезщетение или санкция на фирмата превозвач.

В понеделник Столична община ще уточни, дали транспортната фирма е искала разрешение камионът, причинил повредата, да се движи по маршрута,

"През последната една година, подобен тип инциденти, заради превозване на извънгабаритен товар, не сме имали", посочи още Христов.

По-често щетите са свързани с леки автомобили, които претърпяват ПТП и освен тръбно-решетъчен парапет и мантинелите, понякога нанасят щети и на стълбове на уличното осветление или транспорта.

Извършването на превоз на извънгабаритен товар в рамките на населено място става след съгласуване и издаване на съответното разрешение от страна на Столична община, в което се описва маршрута и при необходимост се извършва демонтаж на контактно-кабелна мрежа, за да може да бъде осъществен транспорт.

Движението по линия на тролейбус 1 вече е възстановено. То се отклоняваше, като тролея завиваше по бул. "Владимир Вазов" и ул. "Бесарабия", в посока кв. "Левски".

Водещи

Най-четени