Камион се сблъска с влак на жп прелез, шофьорът пострада 05.08 | 12:09

Прекъснато е движението на влакове между гарите Левски и Троян

От iNews.bg

След поредно грубо нарушение при преминаване през жп прелез е прекъснато движението на влаковете в междугарието Левски-Троян, съобщиха от НКЖИ. Днес, в 10:00 часа, на прелез в междугарието Дойранци-Левски, тежкотоварен автомобил преминава през съоръжението при редовно задействано автоматична прелезна сигнализация (светлинна и звукова сигнализация) и се сблъсква с пътнически влак, движещ се по направлението Ловеч - Левски. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът от влаковата композиция с една колоос.

Водачът на товарния автомобил е пострадал.

Нарушен е графикът на движение на влаковете между Левски и Троян. За пътниците по това направление е осигурен превоз с автобуси.

Ръководствата на ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура” и "Холдинг БДЖ" призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

Водещи

Най-четени