Кандидат-купувачите на "Товарни превози" не са се разбягали 11.03 | 14:57

Официални отказали се няма, според шефа на приватизационната агенция

От Христина Рафаилова

До този момент нито един инвеститор не е отпаднал от конкурса за продажбата на "Товарни превози". Това съобщи шефът на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов пред агенция "Фокус".

По-рано транспортният министър в оставка Ивайло Московски заяви, че някой от участниците в процедурата са започнали да се отказват, защото били обезпокоени от създалата се обстановка.

Караниколов каза, че инвеститорите са притеснени, но нито един не се е отказал до момента. "Все пак трябва да вкарат 20 млн. евро депозит за участие, а не знаят дали това не е лихвоносна сметка. Не е ясно дали, ако ги вкарат, държавата в следващите няколко месеца ще може да се разпореди с този актив или дяловете на компанията ще стоят блокирани”, добави той.

Едната причина за удължаването на времето за подаване на обвързващи оферти за приватизация на дружеството е искането на австрийските и румънските участници за удължаване на срока за допълнителен одит, което е до края на месеца, обясни Караниколов.

Другият мотив, който според шефа на агенцията е по-важен, е запорирането на дяловете на компанията. Караниколов коментира, че в тази ситуация ведомството му не може да пристъпи към разпоредителна сделка,

"Очакваме всеки момент произнасянето на съда, за да можем да решим какво да правим оттук нататък”, заяви той. 

 

Водещи

Най-четени