Кандидат-президентът на ГЕРБ става ясен през септември 13.06 | 13:21

Продължаваме с модернизацията на газопреносната система, резултатите са видими, казва Борисов

От iNews.bg

Кандидатът, когото ГЕРБ ще издигне за президент, ще стане ясен през септември. Това обясни днес премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. Той обаче отказа да даде насоки каква ще бъде фигурата на кандидата. "Ще имаме президент, избран от българите, който и да е той – септември месец ще ви кажа”, добави Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Вижте как изглежда старата компресорна станция, вижте как изглеждат новите. Всеки ден градим и оставяме видими неща. Десетилетия говореха за диверсификация, ние го правим. На думи всеки е много силен, ние сме в делата силни”, каза още премиерът по повод откриването на рехабилитираната компресорна станция "Петрич”, на чието откриване присъства. Борисов добави и че това е поредното модернизирано съоръжение от нашата газопреносна система. В същото време специално тази станция е много важна, тъй като може да движи газа във всички посоки и при нужда да получим синьо гориво от Гърция.

"Най-съвременна е направена, така че във всички посоки да може да се движи газ, така че от Европейския газов хъб "Балкан” да стига и през Гърция и за Италия, и за Македония, защо не и до Албания. Така че ние сме си свършили нашата работа и се надяваме и другите да си я свършат”, подчерта Борисов.

Попитан как се чувства на 57, тъй като днес той има рожден ден, той отговори: "Като ти се случи нещо 57 пъти ти е безразлично. Така се чувствам. Работа сутринта имахме със "Свобода и демокрация”, един голям форум, сега Петрич. Работен ден”.

Водещи

Най-четени