Кандидат-студенти - покажете какво можете 09.03 | 09:57

Предварителна кандидатстудентска изпитна сесия започна в УНСС

От Цанка Донкова

В Университета за национално и световно стопанство днес ще се състоят първите два изпита от първата предварителна кандидатстудентска изпитна сесия - по български език и литература от 9:00 ч., и по география на България - от 14:00 ч. Това съобщи пресцентърът на УНСС.


От университета припомнят, че всеки месец от октомври до юни в УНСС има електронни единни приемни изпити. Приемът в УНСС е само с успешно положен кандидатстудентски изпит и с минимален бал "добър" от дипломата за средно образование.


Първенците от първите състезания за кандидат-студенти по финанси и счетоводство и "Млад икономист", и от конкурса по счетоводство са получили специални сертификати, които удостоверяват, че им се признава оценка отличен "шест" за кандидатстудентски изпит.


Приемът на студенти в УНСС е по професионални направления. Целта е те да изберат специалност, след като са изучавали блок от фундаментални университетски дисциплини и са натрупали знания, които да им позволят да се ориентират в избора на професия.


В УНСС се обучават бакалаври в шест професионални направления - "Икономика", "Администрация и управление", "Политически науки", "Право", "Обществени комуникации и информационни науки" и "Социология, антропология и науки за културата".


Кандидатстудентският изпит в УНСС се състои от задължителна и специална част. Задължителната част включва: модул 1 - изпит по български език и езикова култура (20 въпроса), и модул 2 - изпит по математика - основи /20 въпроса/. Специалната част - модул 3 (40 въпроса), е по избор от четири изпита - математика,
български език и литература, история на България и география на България.

Водещи

Най-четени