Кандидатите за СЕМ – на проверка за ДС картонче 08.04 | 11:01

Изискването мина в НС под натиска на Методи Андреев, той се скара с Велизар Енчев

От iNews.bg

Под натиска на първия наказан от етичната комисия в парламента депутат - Методи Андреев, бивш седесар и настоящ депутат от ПГ на ГЕРБ, членовете на Съвета за електронни медии за в бъдеще ще бъдат проверявани за членство в Държавна сигурност.

Това стана по време на гласуването на правилата за избор на състава на медийния регулатор. Андреев отривисто бе подкрепен от бившия си съпартиец Мартин Димитров.

Изискването за проверка за принадлежност към бившите служби не е лустрационно, а само за сведение, но самото му прокарване в пленарната зала провокира скандал между Методи Андреев и Велизар Енчев, съобщава Канал 3.

Енчев заяви за бившия шеф на Комисията по досиетата, че няма моралното право да предлага това: "Методи Андреев е човек без морал!", провикна се независимият депутат. Той припомни, че Андреев бе порицан от Етичната комисия в парламента заради кадруването в РПУ-Първомай.

Андреев не му остана длъжен и извика от парламентарната трибуна: "Вие сте изгонен от вашата парламентарна група и даже не заслужавате да сте в парламента".

 

Водещият заседанието Димитър Главчев се намеси със забележка към Андреев, че "избирателите решават кой да е в парламента". След разправията депутатите все пак приеха предложението на Андреев и одобриха правилата за попълването на СЕМ.

Водещи

Най-четени