Кандидатурата на Калин Тихолов ще бъде отхвърлена 28.05 | 07:51

Той е оттеглил кандидатурата си, защото не може да допусне името му да бъде оклеветено

От Елица Елефтерова

Кандидатурата на Калин Тихолов ще бъде отхвърлена. Това става ясно от писмо, което предложеният за министър на инвестиционното планиране арх. Калин Тихолов е изпратил до медиите. В него той пише, че след обявяването на кандидатурата му в медиите са били тиражирани различни клевети по негов адрес.

Според Тихолов атаката е била не само срещу него персонално, но и срещу новото правителство. "Виждам, че срещу мен се води несправедлива кампания", посочва той в писмото си.

Той е оттеглил кандидатурата си, защото не може да допусне името му да бъде оклеветено. В писмото си Тихолов посочва, че вече е провел разговор с кандидата за премиер на програмното правителство.

Вчера следобед номинираният за премиер на програмното правителство от БСП Пламен Орешарски обяви структурата и персоналните назначения в предлагания от него експертен кабинет, който предстои да бъде гласуван в сряда от новоизбраното 42-ро народно събрание.

В 9:00 ч. днес се очаква Орешарски да връчи на президента Росен Плевнелиев изпълнения мандат, който бе възложен на БСП за съставяне на правителство. Държавният глава ще бъде запознат със състава и структурата на Министерския съвет, предлаган от Орешарски. Очаква се на пленарното заседание в сряда, 29 май, депутатите да гласуват предложения кабинет.

Водещи

Най-четени