Кантонер върна лични документи. МВР му написа акт 08.05 | 10:47

Юсуф Емин звънал на 166, прехвърлили го на 112, че и го глобили

От Кремена Бедерева

Мъж намери лични документи на жп релсите в гарата в Славяново, върна ги, но доброто му дело не останало ненаказано. От МВР му пишат акт. Историята си той разказа пред bTV.

Юсуф Емин е кантонер над 20 години. В средата на април, докато обхожда 15-километров участък от жп релсите, открива лични документи, вероятно изхвърлени или изпуснати от преминаващ влак. Предава си на началника на гарата в село Славяново. Няколко дни по-късно на същото място отново открива лични документи, този път се обажда на полицията, за да съобщи за находката. Звъни на 166, откъдето го прехвърлят на телефон 112.

 

Пусни видеоНа следващия ден предава намерените документи в поповската полиция, с това обаче историята не приключва. Получава обаждане от Транспортна полиция от Горна Оряховица, където е извикан и подробно разказва за намерените на релсите документи.

Както гласи поговорката "доброто дело не остава ненаказано” и заради използване на спешния номер 112 не по предназначение - не по спешен случай, кантонерът получава акт.

"Исках добро да направя, а те ми съставиха акт и в момента аз не съм в такова положение, виновен ставам, вместо да направя добро ставам виновен”, коментира мъжт.

От полицията обещаха да прекратят преписката по неговия случай и да не го наказват заради новите обстоятелства, предоставени от bTV.

Това обаче не успокоява кантонера, който заради преживените проблеми взема решение, за да си няма повече неприятности, никога вече да не връща в полицията открити от него чужди документи.

Водещи

Най-четени