Канят кърджалии да дадат мнение за тазгодишния общински бюджет 08.02 | 14:42

Общественото обсъждане е в четвъртък

От Нели Минчева

Обществеността на Кърджали се кани на 10 февруари, четвъртък, от 15:00 часа в зала 407 на Общинска администрация на публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на Бюджет 2010 г. и проекта за Бюджет 2011 г.

Предвиден е дискусионен форум, съобщават от местната администрация.

Сред по-интересните моменти в публикувания на общинския сайт проектобюджет е предвиденото поемане на допълнителен дълг от фонд "Флаг" в размер до 5,4 млн. лв. с обезпечение собствени приходи.

Заложеният максимален лихвен процент е до 6 на сто.

Нуждата от взимането на тези средства от общината аргументират с това, че размерът на целевата субсидия за капиталови разходи от Републиканския бюджет е значително намалена в сравнение с предходни години.

С най-голям дял от предвидените разходи през 2011 са парите за образование (47%), става ясно още от документа. Следва планираното финансиране за благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда (18%).

Общинските държавни служби са с дял от 17 на сто, парите за култура и спорт – с 6 на сто, за икономически дейности – с 5 на сто, за отбрана и сигурност – с 3 на сто, за здравеопазване и социални дейности – с 2 на сто.

Водещи

Най-четени