Карадайъ: Близнашки може да е най-слабият премиер, но е специалист по Конституцията 20.06 | 16:17

„Определени персони хептен от кабинета му се изложиха“, коментира той

От iNews.bg

Близнашки може да е бил най-слабия служебен премиер на страната, но това не пречи да бъде един специалистите по Конституцията на България – едното да го разграничим от другото, коментира депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ пред bTV.

Депутатът защити бившият служебен премиер, който изненадващо преди няколко дни се присъедини към ДПС като експерт.

"Един специалист на тема конституционно право задължително трябва да бъде добър премиер? Напротив, не само премиерът, целият кабинет беше слаб. Да не ги персонализирам, но определени персони хептен се изложиха”, отбеляза Карадайъ.

Няма как г-н Близнашки да е по-добър премиер от Орешарски”, подчерта още той, като посочи реалните икономически показатели за краткото време, през което правителството на ДПС и БСП се задържа на власт.

Депутатът коментира и исканията за оставката му от Комисията за борба с корупцията.

"Аз твърдя, че Валентин Касабов върти през галактиките, нормално е да го питате, да се обяснява. Методи Андреев прекосява земното кълбо директно през ядрото” – по този ироничен начин Карадайъ коментира обвиненията в комисията за парламентарна етика, че преди 12 години си е купил апартамент на занижени цени.

"Аз твърдя, че през 2003 г. абсолютно в рамките на законите, които определят реда, начина, правоимащите и всички детайли, съм си купил апартамент”, подчерта депутатът.

Водещи

Най-четени