Карадайъ обсъжда с Калфин собствен кандидат на ДПС за президентския вот 21.09 | 18:35

Двамата са разговаряли и за възможно взаимодействие на двете партии за изборите на 6 ноември

От iNews.bg

По инициатива на кандидата за президент на АБВ Ивайло Калфин днес се състоя среща с Председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Двамата са обсъдили възможностите за взаимодействие между двете партии на предстоящите президентски избори. Кандидатът за президент от АБВ Ивайло Калфин представи своите виждания и за предизборната кампания и за ролята на президентската институцията.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде своята оценка за ролята и мястото на президентската институция и коментира политическите процеси в контекста на предизборната кампания за избиране на президент и вицепрезидент на България. Карадайъ даде висока оценка на инициативата на кандидата за президент от АБВ Ивайло Калфин за провеждането на политическите консултации.

На срещата бяха обсъдени и различните възможни варианти и конфигурации за първи и втори тур на президентските избори, включително и явяването на ДПС със самостоятелна кандидатура. Двете страни бяха единодушни, че честността на изборите и гарантирането на сигурността на вота е главна задача пред участниците в предизборния процес. ДПС и АБВ се споразумяха за активно взаимодействие по гарантирането на честността на вота.

Водещи

Най-четени