Карадайъ при президента: ДПС алармираше какви кризи идат, но не ни чуха ВИДЕО 06.12 | 13:01

Политическата криза не настъпва за един ден. Ние бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ

От iNews.bg

Българските граждани на три поредни избора дадоха глас за промяна. Очакванията са за редовно правителство. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с групата на ДПС. По-рано президентът се срещна с "Продължаваме промяната” и групата на ГЕРБ-СДС.

Минаха три избора тази година, които са резултат от политическата криза в страната. Политическата криза не настъпва за един ден. Ние бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на среща-консултация при президента Румен Радев.

Според нас преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог межди партиите, политическите субекти и институциите. Не е нова тема за нас, защото през годините неведнъж сме предупреждавали, че може да стигнем до такава криза, каза още той.

По думите му политическата криза е факт - въпросът е как ще я преодолеем. Страната има нужда от редовен кабинет, категоричен е лидерът на ДПС. 

Водещи

Най-четени