Каракачанов: Голямата опасност за България не е само една 30.05 | 15:41

Не само броят на служителите, но и заплатите трябва да бъдат увеличени, казва той

От iNews.bg

Най-голямата опасност не е една, но това, което трябва да се направи е ние да сме максимално готови и като въоръжени сили и като служби за сигурност за отразяване на тези опасности. Това заяви след заседанието на КСНС вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС.

Той обясни, че проблемите, свързани с недостига в личния състав не са само в армията, но и в МВР, ДАНС и другите служби. Това, според него, означава и увеличаване на работните заплати за тези служби. С какъв процент, обаче, е въпрос на договорки, посочи още той.

Най-вероятно увеличението на заплатите ще бъде от бюджета за следващата година. Тези неща като конкретика не са обсъждани като проценти и като размери, тъй като има една рамка, която е изпратена до министерствата. Министерствата са дали своите мотивирани бележки. Въпрос на разговор с Министерство на финансите е това кое е възможно да бъде направено, разясни Каракачанов. Проектите, за които говори президентът Радев, според Каракачанов, трябва да бъдат финансово обезпечени.

Водещи

Най-четени