Каракачанов: Към момента няма движение на мигранти към българската граница 14.10 | 18:00

По думите му ситуацията може да се промени всеки един момент, тъй като бойните действия в Сирия продължават, но на този етап всичко е спокойно

От iNews.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че към момента няма движение на нелегални мигранти към българската граница, както от турска, така и от гръцка територия. По думите му ситуацията може да се промени всеки един момент, тъй като бойните действия в Сирия продължават, но на този етап всичко е спокойно.

Поддържа се много добър информационен обмен и с гръцките, и с турските колеги, българските власти са готови за реакция в различни ситуации, увери Каракачанов. Засега няма промяна в степента на готовност.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Имаме готовност, доизградени са всички съоръжения по българо-турската граница, включително сензори, видеонаблюдение, това нещо, което преди година и половина - две го нямаше или не беше довършено. Сега всичко е готово. Включително участъци от границата между България и Гърция, които са по-лесни за преминаване на големи маси, има подвижни заградителни съоръжения, които при необходимост могат да бъдат поставени, за да затруднят подобни придвижвания. Засилен контрол, наблюдение, включително и на териториите на съседните страни.

Водещи

Най-четени