Каракачанов: Нужна е нова стратегия за страната ни 29.06 | 10:20

До месец трябва да бъде избран нов избирателен закон

От Елица Елефтерова

Необходимо е държавата да има нова стратегия и национална цел. Това заяви в предаването на Луба Кулезич лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Първо трябва да се очертаят приоритетите на нацията. Не може да се остави да управлява олигархията. Такава олигархия по думите му ще има, докато няма поставени национални цели. НАТО и ЕС, според него не са истински цели, а само средство за постигането им.

"В момента ние сме най-бързо намаляващата нация, разбита е икономиката ни - ето тези проблеми трябва да бъдат разрешени”, според Каракачанов.

Едно от неща, които трябва да бъдат направени е възможно най-бързо е до месец да бъде избран нов избирателен закон, когато това се случи може да има нови избори, смята депутатът от ВМРО.

Според Мария Капон фокусът трябва да попадне върху малките и средни предприятия, защото те са възможност за ръст в икономиката ни. Ако обаче не бъде пресечена връзката между организираната престъпност и политиците, която минава през специализираните  служби - всички опити за подобряване на живота в страната, ще бъдат излишни.

Според Прошко Прошков всеки ход изглежда погрешен в ситуация на трагедия, в такова положение сме сега. Според него най-тъжното на прехода е, че историята му не се пише от  успели хора, а се разказва от биографиите на ченгетата. Това показва истинския преход, това е трансформацията на властта, посочва Прошков.

Според Мария Капон в момента никой не вярва на думи, трябва да следваме инстинктите си. "Моят инстинкт показва, че хората, които в момента протестират трябва да участват в новата власт, а това правителство трябва да си отиде. Нов избирателен закон може да се прави и четири години”, коментира тя.

Красимир Каракачанов допълни, че на обществото не му е ясно на къде иска да върви. Същото по-думите му важи и за десницата. Те нямат дългосрочна визия за страната. Не смятам, че пътят на българите е неолиберален. Този модел ще ни разбие тотално, коментира той.

Най-четени