Каракачанов видя външна намеса в бойкота на бойните пилоти 24.10 | 17:24

Ще има нови изтребители, категоричен бе военният министър

От iNews.bg

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че някой изкуствено създава напрежение с военните пилоти в "Граф Игнатиево”, които тази сутрин отказаха да летят. Те отказаха да осъществят планираните за днес учебни полети, защото масово са докладвали, че се чувстват психологически непригодни да летят поради опасно малко полети и реална опасност от инциденти.

Ще разбера по-късно за ситуацията в "Граф Игнатиево”, каза министърът на отбраната в село Горни Дъбник, където участва в отбелязването на 140 години от боевете по тези места по време на Руско-турската освободителна война, предаде бТВ, позовавайки се на БНР.

"Може би някои съвсем изкуствено създават тази ситуация. Аз съм казал каква е моята амбиция – първо, поддръжка и модернизация на сега съществуваща техника, преговори за закупуване на нов изтребител. И казвам нов изтребител и съм го казвал много пъти и се учудвам, че не са ме чули”, оказа още Каракачанов.

Той изрази учудване, че чак днес пилотите в "Граф Игнатиево” са открили, че има проблеми с авиацията. "И тези настоявания за нов изтребител – не зная кой им е казал, че няма да има нови изтребители? Ще има. Това не са прахосмукачки, които можеш да отидеш да купиш в магазина – плащаш, вземаш и се качваш да караш”, коментира още Каракачанов.

Водещи

Най-четени