Каракачанов за Кирил Петков: Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство 21.09 | 10:30

"Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто", обясни той

От iNews.bg

"Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля и здрав разум да се направи правителство. Не е важно дали ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора", това коментира пред БНТ Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

"Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто", обясни той.

"Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление", добави бившият министър на отбраната.

"Извинявайте, ама по целия свят има коалиции. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България отдавна няма истински политически партии", допълни Каракачанов.

Според него, новият проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев е
"поредния проект за власт - нищо повече".

"Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев", коментира Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

"Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация", заяви лидерът на ВМРО.

"По-добре да поговорим за нашите приоритети, отколкото да обсъждаме поредния кьорфишек", допълни той.

"Със сигурност ще водя листи", категоричен е Каракачанов.

Той коментира и предстоящите президентски избори.

 Каракачанов поясни, че ВМРО ще излезе със своя президентска двойка.

"Това е решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати", уточни партийният лидер.

Каракачанов призна, че самият той също е получил номинация.

Много лесно е да приемеш, най-добре е да помислиш и да прецениш, и да прецениш кое е най-доброто решение, подчерта Каракачанов

Водещи

Най-четени