Карат като луди в жегата! Словенец загина, шарани и нахут по пътищата 03.08 | 18:30

Преобърнат румънски бус на "Струма" и ТИР в Ришкия проход блокираха движението

От iNews.bg

Един човек загина при тежка катастрофа на магистрала "Хемус” преди разклона за с. Невша в посока София, съобщиха от ОДМВР – Варна, предаде бТВ.

Сигналът за тежкото произшествие е подаден в 13:40 ч. Според първоначалните данни при завършване на маневра за изпреварване лек автомобил с чуждестранна регистрация се е ударил в камион, пътуващ попътно, след което е попаднал в отводнителната канавка.

В болницата е починал един от двамата мъже, пътували в автомобила. Загиналият е словенски гражданин, пътникът с него е настанен в МБАЛ "Св. Анна” със сериозни травми.

В момента се извършва оглед в района. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента. Движението по магистралата не е отклонено.

Румънски бус покри "Струма" с шарани

Микробус "Ивеко" с румънска регистрация катастрофира в сряда срещу четвъртък на входа на тунела на автомагистрала "Струма" при гара Кочериново, съобщи БГНЕС.

За щастие няма пострадали, но движението по отсечката бе временно затруднено. Пътното произшествие е в лентата в посока Дупница и София.

Малко преди навлизане в тръбата на тунела при 83-я километър след рязка маневра надясно водачът губи контрол над микробуса, преобръща се на дясната си страна, след което се завърта в обратна на движението си посока и със задната част се блъска в стената на входа на тунела.

При удара превозваният в касетки шаран се изсипва от товарния микробус на земята. Според водача причина за произшествието е спукана гума.

Тир блокира Ришкия проход край Камчия

Пътят Шумен – Карнобат през Ришкия проход бе затворен с часове днес. Причината е инцидент с товарен автомобил, който се преобърна на пътното платно.

Камионът, натоварен с 2 тона нахут, се движел в посока към Шумен, когато на завой водачът изгубил контрол и тирът се преобърнал.

На пътното платно бяха разсипани тонове нахут, разлята бе и нафта от резервоарите на камиона.

Шофьорът е пострадал, откаран е в бургаската болница в адекватно състояние. Екипи на Пътната полиция извършиха оглед на мястото на произшествието, след което поетапно започна възстановяване на движението на леки и товарни автомобили. 

Водещи

Най-четени