Кардинал Паролин: Между нас трябва да има мир и любов 21.03 | 13:08

Държавният секретар на Ватикана се срещна с премиера

От iNews.bg

Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин с срещна в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов. На срещата присъства и външният ни министър Даниел Митов.

"Между нас трябва да съществува мир и любов", заяви държавният секретар на Ватикана.  "Надеждата ми е, че всеки един от нас може да изпита мир в сърцето си и всички семейства да живеят в мир. В днешни дни това е най-важното послание - мир”, категоричен е в словото си той. "Бих искал да кажа на всички, не само на католическата общност, във връзка със Страстната седмица и Великден, че трябва да има мир и, че Исус Христос е кралят на мира", каза още кардиналът по повод предстоящите Великденски празници.

На въпрос дали посещението му в България е знак, че папа Франциск би приел покана също да посети страната ни, държавният секретар на Ватикана отвърна, че двете неща не са свързани. "Това не означава автоматично, че папата ще дойде на посещение в България. Аз ще предам посланието на българите и на католическата общност, с които имах възможност да се срещна вчера, че имат желание за посещение на папата в България”, подчерта той. И поясни, че визитата му у нас е в рамките на честването на 25-та годишнина от установяване на отношенията между Светия престол и страната ни.

Водещи

Най-четени