Карлос Контрера: Нападенията от мигранти в София не секват, а МВР май ги прикрива 21.12 | 11:30

Бях сигнализиран от симпатизанти на ВМРО, че в района на Женски пазаря на 13 декември вечерта няколко лица от арабски произход са нападнали мъж и жена, български граждани. В бюлетина на СДВР това не е регистрирано, пише общинският съветник

От iNews.bg

''Прикрива ли МВР пореден случай на нападение от мигранти над български граждани? 

Бях сигнализиран от симпатизанти на ВМРО, че в района на Женски пазаря на 13 декември вечерта няколко лица от арабски произход са нападнали мъж и жена, български граждани. В бюлетина на СДВР това не е регистрирано (колко удобно), а извършителите още не са установени и задържани.

В. К. (спестявам името, защото не съм разговарял с него и нямам неговото съгласие за сега да обявя името му) заедно жена си държат сергия на Женския пазар вече дълги години, като по този начин се прехранват и издържат многолюдното си семейство (две момчета и момиче на годинка). Занимават се с търговия на плодове и зеленчуци, като работят ежедневно от сутрин до мрак. Сергията им се намирала в частта от пазара, която в момента се ремонтира, и те от близо два месеца продават на сергия в частта между ул. "Цар Симеон" и бул. "Стефан Стамболов". На 13 вечерта при затваряне на сергията, докато мъжът пренася стоката, лице от арабски произход иска да пазарува, но жената му обяснява, че вече е затворено. Лицето започва да ѝ вика, да я дърпа и заплашва. Мъжът ѝ веднага се притичва за да я защити. Появяват се още 4 лица от арабски произход и започва схватка, в която се включва и познат на семейството, случайно преминаващ през пазара. Жената  подава сигнал на 112, който е приет, но дълго време не се появява полицейски автомобил и при появата на автомобила арабите вече са се разбягали. Веднага след случката мъжът отива в 3 РУП и подава сигнал във връзка със случая, а също така са му снети писмени показания. До момента нападателите не са разкрити и задържани, а МВР умишлено прикрива от обществото подобни инциденти. Така десетки, ако не и стотици случаи остават скрити, а нападателите стават все по-дръзки и вероятно извършват нови и нови посегателства, защото се чувстват безнаказани.

Липсата на гласност в подобни случаи води две неща: първо жертвите се отказват да подават сигнали, защото справедливост няма, а държавата вместо да защитава гражданите, прикрива насилниците; второ - престъпниците се охрабряват да продължават с нападенията, защото няма наказания.

Граждани ме сигнализираха за този случай с молба да поискам информация като общински съветник защо не са установени и задържани нелегалните мигранти, нападнали българско семейство. Вероятно обаче десетки или стотици подобни случаи остават скрити, а МВР политкоректно ги прикрива в името на някаква фалшива илюзия, че така пази обществото.

Аз обаче питам - кога ще има справедливост за жертвите?!''

Това написа общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера във Фейсбук.

Водещи

Най-четени